Sporten

Nee het is niet mijn hobby, maar pure noodzaak.

Sporten dus.

Na talloze blessures die me een geldig excuus verschaften om niet te sporten, moest ik toch echt weer een beetje in beweging komen. Talloze bezoekjes aan fysiotherapeut en chiropractor hebben me weer in goede staat gebracht, waardoor sporten weer kán. Oh help, ik moet weer…

Mijn voorzichtige nieuwe schreden op sportgebied beginnen bij de fysiopraktijk, ter aanvulling op de behandeling. In kleine groepjes een combinatie van cardio en kracht onder begeleiding van een fysiotherapeut. En dat levert wel wat op: meer conditie en minder stramme spieren.

Op Facebook meldt iemand dat Niadansen zo leuk en zo goed voor je is. Hee, dansen daar houd ik van! Even kijken wat dat is. Ik lees de websites over deze nieuwe vorm van dansen en besluit meteen dat ik een proefles wil. Ha toevallig kan het meteen de volgende dag! En wat is het leuk! Lekker een uur achter elkaar dansen. Ik heb er een clubje bij!

Dan opent er een splinternieuwe sportschool om de hoek waar je 24/7 terecht kunt. Een gouden kans om de drempel om erheen te gaan zo laag mogelijk te maken: je hoeft niet ver en het kan op elk moment van de dag (en nacht). Henny en ik melden ons samen aan! Een prachtige sportschool met alle faciliteiten, inclusief een zelf te starten virtuele workout. Ik vind het stiekem best leuk.

Dat alles betekent dat ik op het moment 3x per week sport. ik kan het zelf nog niet helemaal geloven. Nu volhouden…

Update: niet gelukt… door Covid-19